Kiemelt biztonságú automata kerékpártároló

Kerékpártároló ismertető

A kis helyigényű, automata kerékpártároló egyidejűleg 8 db kerékpár és tartozékainak tárolására szolgál. A tároló külső korlátjához további 8 db bicikli lakatolható. Az automata kerékpártároló helyszíni létesítése, mindössze két gépjármű parkolóhelyének megfelelő szabad területet kíván.

A szerkezet megjelenése révén is egységet mutat, ám az expandált lemezből készült falazat mögött, nem marad rejtve a tárolt tartalom sem. Az idegen hozzáférés elleni védelemről, magas biztonsági fokozatú távfelügyelt biztonsági rendszer és a teljes mechanikai izoláció gondoskodik, míg az időjárás elleni védelmet az áttörten zárt (áttetsző) tüzihorganyzott kivitelű íves falazat és a zárt tetőszerkezet biztosítja.

A kerékpárok egymástól elkülönítetten kerülnek tárolásra, így minden használó csak a saját járművéhez férhet hozzá. A felhasználók mobil vásárlás útján (rövidesen), egyéni PIN kóddal vehetik igénybe a rendszert. A kerékpárok biztonságos tárolásához, érintés nélküli (proximity) kártyát is használhatunk. A bicikli tároló ajtaján és oldalán rövid használati tájékoztatót olvashatunk, az automata kerékpártároló használatát kép és magyar nyelvű hangutasítások is segítik.

A kerékpártároló automata a pódiumot a betárolás alkalmával, az éppen üres tároló cikk irányába forgatja, majd az oldalirányban elmozduló sikló-ajtó mögött szabaddá válik az izolált tároló rekesz. A vezető-sínek egyenesen bevezetik a betolt kerékpárt, a határoló falazat pedig megtartja síkjában a járművet. A tárolóegységben, a kerékpáron és mellette elhelyezhetőek a sportoláshoz, a kerékpáros közlekedéshez szükséges biztonsági és kényelmi tartozékok, a sisak, a térdvédő, a térkép, a túrazsák, a GPS, a multimédia, hiszen a betárolást követően illetéktelen már nem férhet a járművekhez. A bicikli behelyezését követően az ajtók automatikusan záródnak és csak, az azonosító kóddal, vagy kártyával rendelkező felhasználónak nyílik ismét az ajtó.

A - közúti szállíthatóság korlátainak - figyelembevételével több darabból kialakított felületvédett acél vázszerkezet, bármely sík felszínen gyorsan felállítható.

További biztonsági megoldások

A kerékpártárolót automatikusan kapcsolódó belső világítással, és a tárolóba épített nagyfelbontású kamerákkal is felszereltük, a tárolt kerékpárok (a külső korlátnál elhelyezett biciklik is) folyamatos videokontroll alatt vannak.

Itt található a kerékpártároló
Még csak terv
Még csak terv
Kiemelt biztonságú automata kerékpártároló
Magyarországon először Budaörsön
az EU Bicy Project támogatásával.

Egyedi mintaoltalommal védett technika.